Onze paarden

Miradal is de oude benaming voor de omgeving van Meerdaalwoud en Heverleebos. In Heverleebos en de nabijgelegen Dijelevallei kan je de kudde vinden.
Onze IJslandse paarden leven zo natuurlijke mogelijk samen: een ruin, een kleine groep merries met en hun veulens. Het is een plek om tot rust te komen en  je te verbinden met de schoonheid in de natuur. Paarden nodigen je uit om zuiver  te leren waarnemen, je heel fijn af te stemmen en je eigen oerkracht te nemen.
We stellen onze paarden  graag even voor.

Eyglo, zon,  kwam het eerst bij ons. Ze is in alle vrijheid opgegroeid in een begrazingsproject, waar Jana haar mocht gaan halen. Ze is meteen het eerste paard dat door Jana zelf is ingereden. Ze is geboren in 2003 en heeft in juli 2013 haar eerste veulen gekregen. Vinur,  een bijzonder mooi en lief  hengstje. Eyglo is een wat eigenzinnige merrie, maar erg aanhankelijk aan wie haar trouw verzorgt. Ze verwelkomt je met gehinnik of zachte geluidjes.

Eyglo

Luna
, kwam meteen Eyglo gezelschap houden. Ze is niet van ons maar mag van haar eigenaar bij onze kudde blijven staan Het is een kleine Shetlander, parmantig en onverstoorbaar, en gaat graag met de kinderen op stap.
Luna

Scotti kwam als vierjarige ruin bij ons. Hij is de vader van de kudde. Hij heeft een heel mannelijke uitstraling, verdeelt zijn aandacht goed over de merries en is verzot op de veulens. Hij is heel gewillig als je een duidelijke leider bent. Zijn lievelingsstunt is met vier poten tegelijk de lucht in springen. Hij gaat vaak op stap met een hele bende kinderen rond zich.

Scotti

En toen  kwam Ilmbjörk, zachte berk, helemaal uit Polen naar ons, drachtig van haar veulen Ara, aura. Ilmbjörk is de eerste moeder van onze kudde en inmiddels ook grootmoeder van Tindur. Met haar zachte aanwezigheid beweegt ze zich op de achtergrond, maar als het erop aan komt is zij de leidende merrie.

Ilmbjork

Ara was nauwelijks twee uur oud toen ze al dwars door de draden van de wei naar buiten liep en we haar in de wildernis van Miradal moesten  zoeken. Ze is nog steeds een energiek, heel levenslustig nieuwsgierig paard dat overal zin in heeft. Met haar omgaan geeft je veel plezier. Inmiddels is ze moeder geworden van Tindur die nu samen met Vinur op de veulenweide in de vallei staat.

Ara

Ilmbjörk is een zacht, wat introvert paard. Maar tijdens het paringsseizoen is ze de vurigste van al die heel de kudde aanwakkert.We brachten haar naar de hengst Hreinn von Roetgen. De oerkracht van hun liefdesspel was indrukwekkend. In juni 2012 werd  Meyla, meisje, geboren. We mochten bij haar geboorte zijn, een overweldigende ervaring. Meyla is een echt meisje, lief, mooi, dartel, vol leven en ieders vriend.

Meyla

Saela, geluk, is een jonge merrie met een heel lieve, zachte uitstraling. Ze is als laatste van buiten bij de kudde gekomen en heeft heel dapper haar best moeten doen om haar plaatsje te verwerven. Als merrietje bevalt ze Scotti zeer. Ze is gekocht door een vroegere  paardvriend die haar graag bij ons laat staan.

Saela

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s